Voor de wandelaars is het een gebied bij uitstek. Voor de mountainbikers zijn er routes voor alle niveaus. Verder kunt u gaan raften op de Mur, tennissen of gaan vissen. Voor de golfliefhebbers zijn er op een halfuurtje rijden de 18 holes golfbanen van Bad Kleinkirchheim en Murau-Kreischberg.

Ontdek en beleef de natuur. Sportief of ter ontspanning: rodelen, wandelen, klimmen, blote voetenwandelingen. Lekker rustig of vollop in actie: op een rodel, al wandelend, hangend aan een klimtouw, met een pijl een boog in je handen….

Een vakantie op de Turracher Höhe staat voor een vakantie in de natuur.

Een Hoogplateau met drie bergmeren (Turracher See, Grünsee en Schwarzsee), met Oostenrijks grootste samenhangende alpendenbosgebied, omringd door de rust uitstralende en imposante Nockberge, dit is kort samengevat de Turracher Höhe.
Het idyllische natuurgebied, aan de grens tussen Karinthië en Stiermarken, vormt een kleine alpine wereld op zich op 1.763 m hoogte.
Hier komen bergwandelaars, wandelliefhebbers, joggers, nordic-walkers, mountainbikers en alle andere natuurgenieters die van de bergen houden aan hun trekken. Unieke attracties zijn de Alpen-achtbaan Nocky Flitzer en de gezinsbeleveniswereld Nocky’s AlmZeit bij het bergstation van de Panoramabahn.